Držitelia Tatry Card budú môcť jazdiť na električke a zubačke zadarmo

19.04.2012 Poprad

Vysoké Tatry 19. apríla (TASR) – Držitelia tzv. Tatry Card, ktorú počas zimnej sezóny využilo množstvo ľudí, budú môcť v lete jazdiť na tatranských električkách zadarmo. „Hlavným hitom alebo produktom, s ktorým prichádzame na letnú sezónu, je projekt Tatry Card a s tým spojené pobytové balíky na leto. Je v tom zahrnuté ubytovanie, plus zľavy na doplnkové služby ako napr. akvaparky, reštaurácie, múzeá, galérie, šport, atrakcie v regióne a takou najväčšou novinkou je bezplatná doprava na električke a zubačke počas pobytu,“ vysvetľuje výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.
Platí to len pre návštevníkov, ktorí sa ubytujú v jednotlivých hoteloch a penziónoch a bude im vystavená Tatry Card bezplatne na recepcii ubytovacieho zariadenia. „Je to od dvoch nocí, pobytové balíky rozdeľujeme na krátkodobé a dlhodobé, pričom krátkodobé sú na dve až štyri noci a dlhodobé balíky na päť a viac nocí,“ vysvetľuje Maťašovská.
Cieľom Tatrancov je zvýšiť počet viacdňových návštevníkov a predĺžiť priemernú dĺžku pobytu, ktorá je momentálne v Tatrách 3,5 dňa oproti 2,1 v rámci celého Slovenska. „Chceme dosiahnuť to, aby ľudia nechodili do Tatier len na jednodňové výlety, ale aby trávili pobyty u nás, aby sa v regióne Tatier ubytovali a míňali tu peniaze,“ zdôraznila Maťašovská.
Oficiálne otvorenie letnej turistickej sezóny bolo v minulom roku v polovici júna. Súvisí najmä s otvorením turistických trás vo vysokohorskom prostredí. Zimná uzávera týchto chodníkov je každoročne od 1. novembra do 15. júna nasledujúceho roku. Momentálne je vo Vysokých Tatrách ešte stále sneh, v lyžiarskych strediskách sa tak pravdepodobne bude lyžovať ešte aj v máji.
 

Vyberte región